Hoe ik werk

In mijn visie kunnen kinderen alleen ècht gelukkig zijn in een gelukkig gezin. Daarom ben ik niet alleen kindercoach maar ben ik er ook voor ouderbegeleiding (lees hier onderaan meer over ouderbegeleiding).

Vaak ligt de oplossing niet alleen bij het kind, maar juist in de dynamiek tussen ouders en kind. Juist na of tijdens een scheiding is die dynamiek vaak ver te zoeken en ook dan kan ik hulp bieden.

U kunt bij mij met al uw opvoedkundige vragen, groot of klein, terecht. Kinderen die ernstige problematieken hebben, kan ik helpen doorverwijzen naar een kinderpsycholoog of een professional met juist dat specialisme. Ouders met kinderen vanaf circa 6 t/m 16 jaar zijn bij mij helemaal bij het goede adres.

Vaak hebben we het eerste contact via de telefoon. Je belt omdat je hulp wilt. Via de telefoon kan ik al kort en bondig horen wat er speelt en bespreken we of je het fijn vindt om een intake gesprek in te plannen. Het intake gesprek vind ik zelf kil en afstandelijk klinken, dus ik maak er liever een “kennismakingsgesprek” van.

In dit kennismakingsgesprek zal ik voornamelijk een luisterend oor zijn om alles al zo duidelijk mogelijk in kaart te hebben. Dit gesprek kan bij u thuis maar mag ook in de praktijk. Hiervoor nemen we ongeveer een uur te tijd. Als het kennismakingsgesprek fijn voelde kunnen we overgaan tot een coachingstraject. De eerste bijeenkomst met het kind zal in het teken staan van elkaar leren kennen en dan het doel bepalen. Waarmee kan ik helpen? Beter voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, minder piekeren…etc. Als het doel duidelijk is, kijken we wat er nodig is om het te verbeteren. Daarmee ontdekt het kind ook ‘de hobbel’ die in de weg zit. Dit doen we door er over te praten, te tekenen en te spelen.

hoe ik werk rond

Gemiddeld hebben kinderen bij 6 tot 10 sessies voldoende om handvatten gekregen om zelf verder aan de slag te gaan. Een sessie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten afhankelijk van uw kind.

Na een serie sessies krijg je van mij geen garantie dat je kind nooit meer boos zal zijn of dat je nooit meer tegenslag zult hebben. Ik zal je kind juist leren hoe hiermee om te gaan. Je kind krijgt handvatten en belangrijke levenslessen.

Dus heb absoluut niet de verwachting dat het leven hierna allemaal leuk, gemakkelijk en plezierig zal zijn… dit zijn juist de perfecte ingrediënten om je ongelukkig te voelen. 

Wanneer ouderbegeleidng

Ouderbegeleiding of oudercoaching is een coachsessie zonder kinderen erbij.

Dit kan goed werken wanneer je handvatten nodig hebt over de opvoeding of de dynamiek binnen een gezin te verbeteren. 
Heel belangrijk is dat je er als ouder voor open staat om samen te kijken naar wat anders kan bij jullie thuis. Ik ben er van overtuigd dat iedere ouder doet tijdens de opvoeding waarvan hij denkt dat het beste is voor zijn of haar kind, maar soms kom je er tijdens de opvoeding achter dat iets anders beter werkt voor jou en je kind. Kleine aanpassingen kunnen al zoveel rust en goeds geven in een gezinssituatie, net iets meer kijken wat je kind op dat moment nodig heeft.

Oudercoaching komt ook  voor als de kinderen jonger zijn dan een jaar of 6 of als kinderen zelf echt niet willen. 

In situaties waar ouders gescheiden zijn, is het nodig dat beide ouders toestemming geven om een kind te coachen. Soms komt het voor dat een ouder begeleid wil worden omdat de ex-partner geen toestemming wil geven om het kind te coachen. 
Dit is dan dus ook altijd een goede optie.

“Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen,
dan door een jaar met hem te praten.”
– PLATO-

Schuiven naar boven