In krant “Ieder kind is uniek.”

Go! Kindercoach - Nathalie Deijs
Go! Kindercoach Nathalie Deijs in de stad Gorinchem

[GORINCHEM] Stel: je kind zit niet zo lekker in zijn of haar vel. Wat doe je dan? De psycholoog is een flinke en vaak onnodige stap. Bovendien zijn de wachtlijsten van de geestelijke gezondheidszorg voor jeugd dichtgeslibd. Kindercoach Nathalie Deijs (39) kan helpen. ,,Je zou voor ieder probleem een handboek kunnen schrijven, maar ieder kind is uniek en zo wil ik ook naar ze luisteren.”

Nathalie Deijs is moeder en al vijftien jaar leerkracht op een basisschool. ,,In dat vak kom je alle problemen tegen en ben je voor vele ouders een luisterend oor. In een volle klas kun je alleen niet aan alle individuele behoeften voldoen.
Ik wilde kinderen graag nog meer helpen en ze èchte handvatten en mooie inzichten geven die ze hun hele leven kunnen blijven toepassen.

Het bleef jaren bij een plan, maar nu mijn kinderen ouder zijn heb ik de daad bij het woord gevoegd: ik volgde de opleiding, schreef me in 2020 in bij de KvK en sloot me aan bij de beroepsvereniging.”

,,Ouders ervaren vaak een drempel om hulp te vragen als het thuis niet soepel loopt. Een afspraak voor de fysio is zo gemaakt, maar ouders hopen, soms tegen beterweten in, dat ze het probleem af kunnen schuiven als een fase die vanzelf wel overgaat. Ook kunnen ouders het voelen als falen als het niet soepel loopt in het gezin of als hun kind niet optimaal gelukkig is.” Merkt Nathalie.
Het kan lastig zijn voor ouders om te bepalen wat de juiste hulpinstantie is. Ze stappen dan vaak als eerste met hun zorgen naar de huisarts. Die verwijst echter vaak onnodig snel naar de JeugdGGZ, waardoor de wachtlijsten volstromen. Kindercoaching blijkt een nog onderbelicht vakgebied te zijn.

Kinderen die urgent hulp nodig hebben komen op deze manier niet snel genoeg op de juiste plek en kinderen die prima geholpen kunnen worden bij een kindercoach komen er niet terecht. Als kindercoach zie ik deze schrijnende situatie en uit hierover dan ook mijn zorgen. Een kindercoach is vaak een goede eerste stap! Als tijdens de sessies blijkt dat een andere hulpinstantie een passendere oplossing is, begeleid ik ouders in dat traject en ondertussen kan ik prima “eerste hulp” verlenen.

Nathalie helpt gezinnen en kinderen die hulp kunnen gebruiken bij het leren omgaan met emoties, opplussen van het zelfbeeld, trainen van sociale vaardigheden, ontdekken en inzetten van talenten, verwerken van verdrietige en lastige situaties, hooggevoeligheid en bij allerlei andere hobbels die een kind in het leven tegen kan komen.
Bij kinderen tot zeven jaar, die nog veel spiegelgedrag vertonen, zijn ouders vaak bij de coaching aanwezig. In mooie en vaak ook grappige gesprekken krijgen zowel ouder als kind dan inzichten en handvatten. Kinderen boven de 8 jaar komen meestal zelf. Een kind moet voelen dat de gesprekken en de band die we hebben een veilige basis is.”

,,Ouders vragen soms hoe lang ik denk nodig te hebben. In de eerste sessie ontdekken we wat het kind wil ontwikkelen en stellen we een doel waarvan het kind zelf eigenaar is. Ik begeleid de reis er naartoe met creatieve sessies en spelvormen. Op die manier maken we snel mooie stappen en kunnen we zomaar eens sneller dan verwacht bij de oplossing zijn, maar meestal hebben we al aan 8 tot 10 sessies genoeg.
Mijn hulp krijg je niet alleen in de sessies, maar je mag me altijd even bellen!” Ook als een kind ’s avonds echt niet naar bed wil gaan en alles van de trap gooit. Ik help graag.

www.gokindercoach.nl – nathalie@gokindercoach.nl – 06 12885023

Nathalie Deijs Go! Kindercoach
In krant “Ieder kind is uniek.”
Schuiven naar boven